Texas Hold’em regler

Ideen bag Texas Hold’em er den samme som i andre pokerspil: Målet er at skabe en mere værdifuld kombination af kort med fem spillere. Kombinationerne er dog ikke kun lavet af deres egne kort, men de fælles kort, der er åbne for alle spillere, er fordelt på bordet. Hver spiller får to kort i lommen, som ikke afsløres for andre. Kortkombinationer og deres værdier forklares mere detaljeret nedenfor. Texas Hold’em spilles med et dæk på 52 kort, som normalt blandes mellem hver runde. Spil starter, før kortene uddeles. Da spillere endnu ikke ved, hvilken slags kort der kommer til bordet, kaldes disse spil blind (blind).

Spilleren til venstre, dvs. til venstre, placerer først en lille blind, og den spiller, der følger den, følger en stor blind. Blinds er forudbestemt, og i de tidlige runder er big blind normalt den mindste indsats og den lille halvdel deraf. Efterhånden som runden skrider frem, og flere og flere spillere er nødt til at stoppe, kan størrelsen på persiennerne stige. Blinds gælder kun for de to spillere, der følger dealer, så de andre behøver ikke at placere væddemål på dette tidspunkt. Nogle gange bruges den blinde i stedet for den indledende indsats (ante), som alle involverede spillere skal betale. Persiennerne bruges dog meget oftere i Texas Hold’em.

Efter de første par indsatser giver giveren alle spillere to kort med forsiden nedad, og hver spiller ser på deres kort. Det er turen til den første aktuelle væddningsrunde, og denne gang foretages den første indsats af bankens tredje spiller, den der sidder til venstre for big blind. Blinds regnes på dette tidspunkt som væddemål i første runde, så hvis de andre spillere ønsker at blive, skal de mindst satse på big blind. Hvis en spiller rejser sig, skal de andre spillere betale det samme beløb eller kassere deres kort.

Da big blind er den højeste indsats, der placeres i begyndelsen af ​​den første runde, fungerer den som et minimumsophold, indtil en spiller hæver indsatsen. Den spiller, der placerer den lille blind, skal øge indsatsen, så den bliver lig med andres indsats eller øge indsatsen som helhed. Spil fortsætter, indtil spillerne øger indsatsen. Den mindste mulige forøgelsesenhed svarer normalt til en stor blindindsats. Det næste trin er floppen, hvor forhandleren sætter tre kort med forsiden op på bordet. Disse kort bruges af hver spiller, og ved at kombinere deres kort med kortene på bordet opretter spilleren sin egen pokerhånd og sin vinderkombination.