Sådan spiller du blackjack

Hvis du som nybegynder synes, det skal være kompliceret og tidskrævende at lære at spille blackjack, skal du tænke igen. Faktisk kan du starte og begynde at spille næsten øjeblikkeligt, derefter begynde at tilføje forskellige strategier og mere komplicerede træk. Dette er et meget populært kortspil, der har eksisteret siden det første fysiske casino blev tilbudt til offentligheden. Blackjack kan spilles både på en meget enkel og meget mere kompliceret måde. Blackjack handler om at tage en hånd med en total score så tæt på 21 som muligt.

Det er banken, der er din modstander og derfor repræsenterer banken. Spillet starter med, at forhandleren overleverer hver hånd til dig og ham selv – og så begynder sjovet! Nu skal du beslutte, hvordan du håndterer din givne hånd. Her varierer reglerne lidt afhængigt af den version, du spiller. Det er også på dette tidspunkt, du skal begynde at anvende din strategi, hvis du vil bruge en. Du kan vælge at udveksle kort for at få en bedre hånd. Det er dog vigtigt at være forsigtig! Hvis du får 22 point eller mere, bliver du “stor”, og du taber runden.

Vind i blackjack ved at få en hånd, der er tættere på 21 point end din modstanders. Så selvom du ikke kan få nøjagtigt 21 point, vinder du, hvis du er tættere på målet end forhandleren. Hvis du vinder, vinder du tilbage det fulde beløb plus hele eller en del af din modstanders indsats. Også her regulerer valg af spilversion gevinsterne. Så dette er grundlaget. For at øge dine chancer for at vinde er det godt, hvis du lærer, hvilke forskellige scenarier der er bedst egnet til forskellige hænder. For eksempel kan du vælge at dele din dealer og derefter spille med to separate hænder. Andre almindelige muligheder er at fordoble eller opgive.

Den første strategi, der blev brugt i blackjack, var et koncept, som du sandsynligvis har hørt om tidligere, nemlig tællekort. Dette er en strategi, der er bedst egnet til fysiske spil, hvor der bruges et eller to kortspil. Strategien er simpelthen at tælle de kort, der uddeles, at vide, hvilke kort der stadig skal uddeles. På denne måde kan du fortsætte gennem matematiske beregninger for at beregne de chancer, du har for at modtage en given donor. En anden meget gammel strategi er fibsystemet. I stedet handler det om at beregne sandsynligheden for, at den næste runde får et bestemt resultat.