Hvordan spilleautomater fungerer

Spilleautomater er et af de mest populære og sjove spil i både live og online casinoer rundt om i verden, og mange spillere spekulerer på, hvordan disse maskiner fungerer, når de spilles. Den grundlæggende forudsætning for en spilleautomat er ganske enkel: hjulene drejer, og hvis de lander på en forudbestemt betalingsrulle, vinder spilleren den tilsvarende præmie. Mens spillet ud fra spillerens synspunkt er ganske enkelt og let at forstå, er måden, hvor spilleautomater fungerer, en helt anden sag, og de er virkelig ret komplekse i design.

Før vi ser, hvordan en rigtig spilleautomat fungerer, skal vi først forstå, hvad en tilfældig talgenerator (RNG) er, og hvordan den fungerer. En tilfældig talgenerator er dybest set et computerprogram, der genererer en række numre konstant uden at stoppe. Omfanget af disse numre varierer fra 0 til flere milliarder, og denne information er en integreret del af bestemmelsen af ​​resultatet af spilleautomater. Tanken er, at brugen af ​​en tilfældig talgenerator tilvejebringer et værktøj, hvormed resultaterne er helt randomiserede, og der ikke er nogen forudsigelige resultater fra maskinen. Hvis du kunne forestille dig et program, der genererer milliarder af numre hvert millisekund, er det let at se, hvordan denne software kan skabe en række tilfældige resultater i et spil.

Nu hvor vi ved, hvad en RNG er, lad os se på den virkelige drift af en spilleautomat. Slotmaskinkonfigurationen er ganske enkel og reduceres grundlæggende ved at oprette en rulle i spillet sammen med et tilknyttet lønnsbord. Betaltabellen bestemmer, hvilke symboler der betaler hvilke præmier, og når en vindende kombination ankommer på betalingslinjen, vinder spilleren præmien, der er knyttet til disse symboler. Udbetalingslinjer på en maskine er forskellige, afhængigt af om du spiller en 3-hjuls, 5-hjuls eller videospilleautomat, men den grundlæggende forudsætning for at vinde spillet er den samme overalt.

Moderne spilleautomater er fuldt edb, og i de tidlige dage er de kommet langt fra gamle mekaniske hjulspalter. I disse dage løber hele processen gennem computerchips fra det øjeblik, spilleren drejer hjulene for det faktiske resultat af spillet. Hver spole inde i maskinen har en række stoppunkter for forskellige symboler på spolen samt tomme punkter uden symboler. Når spilleren trykker på valgknappen eller trækker i håndtaget, bruger spilleautomaten en række informationer til at bestemme, hvor rullerne stopper, når spilleren har startet spillet.