Blackjack strategi

Blackjack strategi er generelt en ret simpel praksis. Men som du får mere erfaring, begynder du at hente nogle tricks og en dybere forståelse af spillet, som kan hjælpe dig med at føje til de enkle strategier, som alle kan lære af at se på et kort bord med grundlæggende odds. Før du kommer ind i blackjacks strategi, vil du være sikker på at du har en forståelse for de mest grundlæggende regler, kortværdier og strategier. En primer om disse emner er tilgængelig andetsteds på dette websted, og er afgørende for at komme videre til strategien i spillet. Det mest grundlæggende stykke strategi i blackjack er, at du altid skal antage, at et uset kort har en værdi på 10. Kort, der er værd 10, er de mest almindelige i dæk (faktiske 10s, sammen med alle ansigtskort). Baseret på den strategiske forståelse kan du gå videre og træffe enhver beslutning i spillet på autopilot.

Nogle af de enkleste og nemmeste strategier at huske er situationer hvor forhandlerens kort er en 10, et ansigtskort eller et ess. I så fald skal du antage, at forhandleren har en hånd på 18 eller derover, og hver gang du møder dette scenario, hvis den hånd du har fået handlet er noget mindre end 17, skal du slå. Omvendt, hvis forhandleren viser en sandsynlig bustehænder, betyder det, at deres opkort er noget i de to til seks rækkevidde, bør du forblive. Medmindre du har en hånd med en samlet værdi på mindre end 10, så uanset hvilket kort du er behandlet, kan du ikke gå i stykker. En af de mest almindelige blackjack strategier på højere niveau kaldes splitting. Splitting er kun en mulighed, når du bliver behandlet to af samme kort. Du skal så beslutte, om du vil fordoble dit oprindelige spil, opdele hvert kort i en helt ny hånd og spille derfra.

Hvis du går den rute, vil du have endnu et kort behandlet med forsiden opad på hvert af dine oprindelige par, på hvilket tidspunkt vil du fortsætte med din normale strategi. Den største undtagelse fra denne regel er, hvis du splitter esser. De fleste kasinoer tillader kun et kort at blive behandlet til hvert ess, hvilket eliminerer din mulighed for at ramme eller blive. Der er et par enkle tommelfingerregler, når man overvejer at splitte. Den eneste der er tæt på universel er, at du altid deler ild. At blive deltager to otter giver dig i alt 16, den værste starthånd i blackjack. Selvom du fordobler din indsats, går den grundlæggende strategiske antagelse om, at usete kort har en værdi på 10, skal du slå den 16 i to hænder på 18, og dermed sætte du i langt bedre position imod det, som forhandleren holder.